De bästa vinterjackorna för män 2019

Vi gillar att se på oss själva som kloka investerare i mode snarare än slösande storspenderare, men en av de bra sakerna med kallt väder är att det ger dig en ursäkt att nå lite djupare in i fickorna än du normalt skulle göra.

Köpt bra, en vinterjacka är påverkande, huvudvridande ytterkläder, inte bara ett tråkigt, förnuftigt köp. Några av de mest bärbara stilarna är riktiga herrkläder hall of famers, burna av krigshjältar och Hollywood kungligheter. Det finns några smartare alternativ på vår lista, men de flesta av våra favoriter byggdes för ändamål – robusta, praktiska lager vars hållbarhet i stil är nere till deras hållbarhet i design.

Från arbetskläderklassiker till omprövade retro-mönster, det är dessa vinterjackor som du borde känna dig varm om den här säsongen.

Fodrad Truckerjacka
Om det finns en vinterjacka som inte kan anklagas för stil över substans, är det den fodrade truckerjackan. Ja, det kommer att ge surrningar av robusta, utomhusaktiga vibbar på till och med den mest engagerade soffapotatisen, men det har den stellar isoleringen och tillförlitlig hårdhet att säkerhetskopiera sitt rep. Den vanliga denimjackan är förvånansvärt lång i tanden (den första iterationen serverades på 1880-talet) så lastbilsjackans 1960-årsdag gör det till en baby i jämförelse.

Arbetar mycket på samma förutsättning som sin förfader – men med den extra fördelen av en mer strömlinjeformad form – trimmar truckerjackan tillbaka på fett. Det är alla användbara fickor och är tillverkade av en mängd olika tyger som tål en tuff bit av grov och tumling. Den stora vinsten som du får från en lastbilsjacka är dock dess tidlösa stil av märket och när du tar hänsyn till dess foder (borg eller på annat sätt) är dess förtjänst att vara i din vinterjacka-sortiment uppriktigt tveksamt.

Proffsigt Stylingtips
Det yttre tyget i truckerjacka är ofta styvt, så när du har fodrats i blandningen måste du också undvika tjocka stickor och prova något finare som merino eller kashmir istället.

Ull Flygar Jacka
Det är säkert att de senaste par åren har uttalatsjackan, den klassiska flygjackan i ull (eller åtminstone något som ser ut) kombinerar flyboy-drama med extra förnuftig vinterisolering. Moderna versioner replikerar troget utformningen av RAF: s Irvin Flying Jacket, som först producerades på 1930-talet, eller G1 som bärs av US Navy and Marines under andra världskriget. Leta efter en bälte i midjan, justerbara manschetter och en fårskinn krage med all subtilitet i en Boeing Flying Fortress.

Det kan vara utformat för höjd, men även på marken är detta ett plagg av hög stil. De ser företaget ut med de flesta byxor gjorda av ull, bomull eller denim, men för våra pengar fungerar tonkläderna bäst. Välj en jacka i svart eller marinblå och bli mörk med dina byxor och T-shirt. Eller använd accentfärgen på kragen och fodret och replikera det på dina jeans eller stickat kläder.

Proffsigt Stylingtips
Flygjackor klipps ofta boxy eftersom de ursprungligen var designade för att bära över stora tjocktröjor i kalla cockpits. Idag kanske du inte behöver all den stoppningen så prova ned en storlek innan du börjar till kassan.

Regnrock
Du behöver en regnrock på vintern. Uppenbar? Ja, det är snarare, men män i konstigt ihållande antal fortfarande modigt vått väder i vinterrockar som drar upp vatten, snarare än att avvisa det. Vi säger inte att lösningen är en £ 900 mac här, men lätt, praktisk outwear som fälls upp litet och ser lika bra ut med skräddarsydd som med denim.

Proffsigt Stylingtips
Regnrockar har ett av de bredaste spektrumen av färger i allt herrkläder, så använd det för att bryta monopolet på grå och marinblå i dina ytterkläder. Primärfärger som rött och gult fungerar, men för något lite mindre uppmärksamhet, prova pastellgröna, rosa eller blå.

Arbetarjacka
Träning, eller arbetarjacka, kan vara den ultimata lagerläggningen på vintern. Stor anspråk, men det fungerar som ett idealiskt mellanlager och erbjuder ökad funktionalitet under en tyngre överlack med sina många fickor. Denna användbarhetsnivå är naturligtvis hur jackan blev – den användes ursprungligen av fabriksarbetare i Frankrike på 1800-talet, och snarare än mobiltelefoner och plånböcker behövdes dess fickor för verktyg för att hjälpa arbetarens uppgifter.

Den grundläggande stilen har inte förändrats alls sedan den tiden. Vanligtvis kommer de i boxy passform och med tre eller fyra lappfickor och en eller två innerfickor. Medan de brukade vara uteslutande tillverkade av slitstark bomullstvätt eller moleskin, kan du idag hitta dem i allt från mjuk ullblandningar till vattentät nylon, vilket betyder att det är lätt att hitta en stil som passar dina exakta behov, fabriksarbetare eller inte.

Proffsigt Stylingtips
Hoppa över stickade kläder på en kall dag och bara knappa upp en tungviktig jacka under en överrock. Du kommer att få samma värme som du skulle göra från en bygel, men med den extra bonusen på chefsnivå. Och några extra fickor.

Ulljacka
Detta är den bredaste kategorin på vår lista eftersom de flesta jackstilar finns i ull i ett eller annat slag. Den vi är särskilt intresserad av just nu är dock en beskuren, arbetskläder-stil jacka som ger en touch av naturen till staden. Tänk borstad ull, expansiva fickor, kanske en borg- eller fleecefoder – robust Americana som Springsteen kunde skriva en låt om.

Bättre för kalla dagar än våta, kör med blåkrage-föreningarna för casual kläder med tuffa självhäftande denim och arbetsstövlar.

Proffsigt Stylingtips
Få mer slitage av denna typ av jacka genom att inte bara tänka på den som en avslappnad bit. Koppla ihop dina stilstammar genom att lägga en över en preppy kombination av skräddarsydda byxor, tröja och bomullstoppad tröja för ett modernt tag på affärskläder.

Fleece Jacka
Efter att vandringsskor och alla typer av teknisk utrustning kom ner från bergen och gick på mode, var det bara en tidsfråga innan designers designade oss att bära fleece. Som det visar sig, inte en hård försäljning. Fleecejackor är trots allt bärbara filtar, och de senaste versionerna har samma blandning av smickrande snitt och nerdig nostalgi som corduroy har varit under de senaste åren.

Om du tycker om djurskinn, vet att fleece är ett konstgjordt material (ibland tillverkat av återvunnen plast men inte alltid). Tyget är så populärt just nu att du hittar en mängd olika typer, från stora overshirts till klassiska hoodie-stilar med dragkedja. Gröna, marinblå och svart kommer alla att spela till den fantastiska vibe utomhus, men enligt vår åsikt kan du inte slå klassiska krämer och mocka nyanser i denna shag-stapel sherpa.

Proffsigt Stylingtips
Vill du inte följa flocken? Spela mot typen genom att para ihop en fleecejacka med några beskurna pinstripe-byxor eller vita jeans och high-top sneakers för en solid streetwear-outfit.

Ull Bomberjacka
När du tänker på kalla väderjackor är antagligen inte en bomberjacka det första som kommer att tänka på. Visst, de flesta är vatten- och vindbeständiga tack vare sina slitstarka nylonskal och ribbade klipp (ett resultat av att de är utformade för att hålla jaktpiloterna varma utan huvuddelen av en flygjacka), men det är osannolikt att lätta fjäderklara stilar tål blod- tunnare temperaturer.

För att skyddas även under extrema förhållanden, gör en quiltad bomberjacka – även känd som en MA-1 i militär jargon – ditt första försvarslager. Premium tar foder med dun eller prisvärda alternativ som använder syntetisk fjäderfyllning nästan som en beskuren pufferjacka, vilket ger optimal isolering från midjan och upp.

Proffsigt Stylingtips
Tillsammans med en kostym är ytterkläder ofta en av de största utgifterna för budgetstopp i en mans garderob. Med det i åtanke är det vettigt att få mest avkastning på din investering. Flera high-end och high street varumärken visar quiltade bomberjackan som kan vara bra, visade sig; vändbara jackor som erbjuder två till priset av en och skickar din stil aktie skyhög.

Fältjacka
På våren och hösten erbjuder en bomulls- eller linnefältjacka ett bra sätt att skiktas upp utan att brinna upp. På vinterns djup behöver du dock något mer omfattande. Leta efter den multi-pocketed designen i vaxad bomull, läder, ull eller quiltade versioner och det kommer att vara ett ständigt suveränt yttre lager som kan stanna i din garderob i flera år.

Detta är en annan cool jacka med en dekorerad militär bakgrund, designen skapades först för slagfältet – men dess arv inkluderar även landsbygdsutövningar och motorcyklar (förvirrande, vissa märken kommer att beteckna deras som motorcykeljackor). Oavsett din vibe, spela på arvet med rå denim eller ullbyxor och de bästa stövlarna du äger.

Proffsigt Stylingtips
För att öka värmen på din outfit både bokstavligen och skräddarmässigt, bär din fältjacka över en polokrage. Lägg sedan händerna i fickorna, höj ett ögonbryn avslappnat och fotografer för gatastil kommer att känna din närvaro från 10 mil bort.

Dunjacka
Inget herrkläder diskuteras lika varmt som dunjackan. Tja, kanske strumpor och sandaler men orsakerna till den är något annorlunda. Nerfjädrar hittas under de hårdare yttre fjädrarna på en fågel. De är den bästa värmeisolatorn du kan få, som används i alla slags produkter från jackor till sovsäckar.

Djurskyddsgrupper är främst bekymrade över plockningen av dessa dunfjädrar från levande fåglar och även om denna praxis är olaglig i USA och Storbritannien är den inte förbjuden i Kina, där 80 procent av världens nere produceras. Om du har problem, gör din forskning på varumärket innan du köper.

Dessa är mycket tekniska bitar som är bättre anpassade för allvarliga under nollturer än ute i pubträdgården på en fredag ​​i januari. Allt på 600 och högre gör jobbet beundransvärt. I sitt nuvarande tillstånd är nere fortfarande en bättre värmeisolator än några syntetiskt framställda alternativ (även om tekniken tar tag).

Proffsigt Stylingtips
Gå inte vid ben. Dunjackor fungerar alltid bäst med smala jeans för att motverka jackorna puffiga volymen. Om du är orolig för att se ut som en Michelin-man blimp, leta efter en dunjacka i ett smalare snitt eller en vadderad jacka som är skuren närmare kroppen. Dessa jackor kan också användas effektivt som ett andra lager under en överdimensionerad päls.